Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2014 18:21 - 12 000 лева капаро е платил Бойко Борисов на Бисер Миланов
Автор: novini24 Категория: Новини   
Прочетен: 476 Коментари: 1 Гласове:
1



 „12 000 лева капаро е платил Бойко Борисов на Бисер Миланов – Петното и неговото Национално сдружение “Свобода” с цел организиране на протест, който да бъде радикализиран, като се стигне до сблъсъци и нахлуване в сградата на парламента.  Сумата е бил част от обещаните 500 000 лева, ако целта бъде изпълнена от Миланов и хората му.”,  заяви на изслушването от парламентарната комисия “Бисеров-Петното” Йордан Бонев – най-близкият човек до Бисер Миланов – Петното и председател на сдружение “Свобода”, предава БГНЕС.

Бонев разказа повече подробности за срещата между него, Бисер Миланов и Бойко Борисов в къщата на бившия премиер в Банкя.  В средата на декември Миланов се среща с Пламен Нунев – депутат от ГЕРБ в Русе, на която е уговорена срещата между Петното и Борисов. На 25 декември Миланов казва на Бонев да пише във “Фейсбук” на Борисов, който му отговаря, че иска номера му. “Позна ли кой съм, елате утре да пием кафе в Банкя”, казал по телефона Борисов, след като получил номера. На следващия ден Бонев, Миланов и двама други техни приятели отиват в Банкя, като в къщата на Борисов влизат само Бонев и Миланов. Срещата продължава близо 3 часа, в която Борисов уговаря своите гости как да организират протеста по време на предстоящия през януари вот на недоверие срещу кабинета, разказа Йордан Бонев.

“Трябваше да пуснем уведомление, а под проформата на движението да се включат и членове на ГЕРБ. Планът беше да се сформират групи в протеста, които да предизвикат сблъсъци с органите на реда с цел радикализиране – да се дърпат решетки, да има димки и пиратки и това да предизвика сваляне на кабинета”, разказа Бонев. За да направят това на “Свобода” е обещан половин милион лева, както “да заместят “Атака” в парламента”.

Борисов казал на Бонев и Миланов, че докато една група криминални елементи се бият полицията, друга група е трябвало да влезе в парламента, да започне да разбива врати и така нататък, продължи разказа си Йордан Бонев. Капарото от 12 000 лева е било с цел да се обиколят структурите и да се активират хората. Капарото е получено лично от Бисер Миланов от Върбан Маринов – близък до ГЕРБ русенец на 27 декември (ден след срещата в Банкя) на Централна гара, потвърдиха бившите съратници на Петното.

Според Йордан Бонев в момента Бисер Миланов е “обладан” от ГЕРБ чрез своята приятелка Йоанна Капанджиева и в момента прикрива Бойко Борисов.

Бонев стига още по-далеч в своя разказ и разкри пред народните представители, че в момента има активна оферта към човек близък на движението, чието име не пожела да разкрие за 1 млн. лева за превземане на Народното събрание. Бойко Борисов нямал хората, които да организират подобен радикален протест и да нахлуят в парламента и поради тази причина потърсил хората на Петното, отговори Бонев на въпрос защо Борисов се е свързал именно с тях.

Срокът за изпълнение на “задачата” е бил най-късно до края на февруари, за да има възможност да бъдат насрочени избори 2 в 1 през май, каза още Бонев. На 15 януари, обаче, Миланов е арестуван от специализиран отряд на полицията.

Йордан Бонев призна, че се страхува за живота си, но честността го е накарала да разкаже всичко. Той е учуден, че прокуратурата досега не го е търсила, за да потвърди официално показанията си и да назначи разследване. Страховете му били напълно основателни, защото вече е получавал анонимни заплахи в социални мрежи, като “скрит профил” му написал, че “никой не е безсмъртен”.

Afera.bg

Още новини на http://novini24.weebly.com/




Тагове:   Бойко Борисов,


Гласувай:
1



1. getmans1 - О.Т.
08.04.2014 18:25
Опорни Точки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novini24
Категория: Новини
Прочетен: 8578
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 4
Спечели и ти от своя блог!
Архив